Novosti

Zaboravite na proljetni umor uz Apiterapiju PIP

Novosti   |   autor: PIP   |   18.05.2018.

Kronično ste umorni i iscrpljeni, nedostaje vam energije? Najčešći uzrok tome je proljetni umor!

U prijelaznim razdobljima između dvaju godišnjih doba, najizraženije iz zime u proljeće, osjećamo se umorno i iscrpljeno. Bezvoljnost, pospanost, razdražljivost, pad koncentracije, pad imuniteta, nezainteresiranost za posao i učenje. Sve su to simptomi „Proljetnog umora“.

Potrebna je brza prilagodba organizma i dodatna potpora imunološkom sustavu. Energija dolazi iz osnovne hrane koju svakodnevno konzumiramo. Međutim, ponekad nije moguće samo prehranom osigurati dovoljno vitamina i minerala za prilagodbu organizma na promjenu godišnjeg doba.
Stoga je dobro posegnuti za kvalitetnim vitaminsko-mineralnim pripravcima koji su učinkoviti u borbi protiv proljetnog umora.

Koji proizvod odabrati?

Proizvod koji sadrži vitamine i minerale, općenito, će dobro doći u stanjima umora, emotivne napetosti i stresa. Pritom je za najbolje rezultate protiv proljetnog umora poželjno odabirati proizvode koje sadrže prvenstveno vitamin C, ali i vitamine B skupine te željezo, minerale selen i cink koji jačaju imunološki sustav.

Željezo je nužno

U borbi protiv proljetnog umora i stanju posrnulog imuniteta važnu ulogu ima željezo. Prije nego se pojave simptomi kao što su umor, iscrpljenost, slabost, smanjena otpornost organizma, depresija, potrebno je svakodnevnu prehranu obogatiti pripravcima koji mogu nadoknaditi manjak željeza.

Ispravan pristup prirodnoj terapiji nadoknade željeza je ujednačen unos malih bioraspoloživih  doza željeza, hranjivih tvari i oligoelemenata.

 

Farmakol Feropip medni sirup sa dodanim željezo(II) fumaratom doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Uz željezo sirup sadrži vitamin C i koncentrirani sok aronije koji obiluje vitaminom C i P koji osiguravaju bolju iskoristivost željeza. Med medljikovac kao osnova sirupa potiče i olakšava apsorpciju željeza, sadrži vitamine i minerale. Dodanu vrijednost imaju antioksidansi kojima obiluje med i sok aronije.

Matična mliječ izvrstan je spoj vitamina, minerala, aminokiselina i hranjivih materija potrebnih svakom organizmu. Zahvaljujući bogatstvu za zdravlje bitnih sastojaka, preporučuje se  u stanjima iscrpljenosti organizma, manjka energije, te opće bezvoljnosti. Jača stanični metabolizam.

Farmakol Ampule matične mliječi 1400mg za odrasle  
Za odrasle s oslabljenim obrambenim sposobnostima organizma, za brži oporavak i psihofizičko stanje organizma na prirodan način. Ampule sadrže svježu matičnu mliječ i mikroelemente bakar i selen koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Obnavlja energetske zalihe, održava vitalnost i psihofizičku snagu organizma. Kao prirodni biostimulator i antioksidans regenerira stanice, usporava proces starenja.


Farmakol Ampule matične mliječi  500mg Junior
Ampule sadrže svježu matičnu mliječ koja prirodno sadrži i vitamin C i željezo te podiže opće stanje organizma i potiče apsorpciju željeza. Uz matičnu mliječ sadrže i vitamin C iz prirodnog izvora (acerole), te vitamin D i vitamine B kompleksa koji doprinose jačanju imunološkog sustava, jačim kostima i zubima, pravilnom rastu i razvoju, te smanjenju umora.


 

 

Farmakol Imunalpip plus, sirup
Mednopropolisni sirup namijenjen je jačanju imunološkog sustava, povećanju snage i vitalnosti organizma. Uz med i propolis, u svom sastavu sadrži matičnu mliječ, prirodni koncentrirani sok  aronije, te vitamin C i cink koji doprinose jačanju oslabljenog imunološkog sustava uslijed stresa te povećanih fizičkih i psihičkih napora.
Potpuno je prirodnog sastava, proizveden u skladu s najvišim proizvodnim normama, ne sadrži alkohol, dodani šećer ili sladila i konzervanse.

Kofein nije uvijek loš

Kofein se često doživljava negativcem. Ako ga se u organizam previše unese, može doći do oponašanja stresnih reakcija tijela: drhtavice, razdražljivosti i hiperaktivnost, no uzimamo li ga u prirodnom obliku  u preporučenim dozama održati će organizam budnim.

Energypip – više energije na prirodan način  med, guarana i vitamin C iz acerole.
Prirodni kofein iz guarane, aktivni sastojak Energypip-a se u tijelu oslobađa sporije, osiguravajući kontinuitet proizvodnje energije tijekom nekoliko sati (cca. 6 sati) što je ujedno i razlika djelovanja kofeina iz kave i kofeina iz guarane.

Stimulira središnji živčani sustav, potiče veći protok krvi u mozak te povećava izlučivanje važnog neurotransmitera serotonina, jača tjelesne i psihičke sposobnosti, na prirodan način održava budnost i osigurava organizmu ugodan osjećaj snage i zadovoljstva.
Aktivni sastojak Energypipa je i vitamin C iz prirodnog izvora koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Med je, uz poznate učinke, u proizvodu brzi nosač svih sastojaka do stanica organizma.

Posebno se preporuča sportašima, vozačima, studentima i učenicima u razdoblju intenzivnog učenja i polaganja ispita, svima kojima treba više prirodne energije.


 Autorica članka: Petra Galović, dipl. ing. biotehnologije, PIP d.o.o.